Radiologie Dentara Digitala – MICROMEDICA Bacau, Piatra Neamt, Roman

imageLaboratorul de Radiologie Dentara MICROMEDICA, vine in ajutorul dumneavoastra cu toata gama de investigatii imagistice dentare.
Radiografia dentara este o imagine radiologica a dintilor, maxilarului si tesuturilor vecine.

 

RADIOGRAFII RETROALVEOLARE

Ofera o imagine a intregului dinte, de la coroana pâna la radacina si osul in care aceasta este ancorata. Radiografia ajuta medicul sa identifice unele dintre cele mai comune probleme: caria, abcesul dentar, modificari in densitatea osului, boli gingivale, starea lucrarilor de restaurare, prezenta tartrului, dinti impactanti sau fisuri.

RADIOGRAFII PANORAMICE

imageOfera imaginea intregii danturi si a maxilarului pe un singur film.
In timpul procedurii, dispozitivul se roteste in jurul capului, in timp ce pacientul este complet nemiscat. Acest tip de radiografie capteaza imaginea unor locuri mai greu accesibile, cum ar fi maselele de minte
sau articulatiile temporo-mandibulare, pune foarte bine in evidenta fracturile mandibulare si alte afectiuni in aceasta zona.

TOMOGRAFII DENTARE

imageAcestea evidentiaza structurile interioare ale corpului in imagini bidimensionale, „in felii”. Acestea permit efectuarea unor masuri de mare precizie in zona laterala mandibulara, pe arcada superioara, in zona sinusurilor si a foselor nazale. Tomografia computerizata dentara este utilizata pentru a identifica probleme legate de oasele fetii, cum ar fi tumori sau fracturi, de catre specialistii in endodontitie, implantologie si chirurgie buco-maxilo-faciala.

Aceste tipuri de radiografii nu afecteaza starea de sanatate a organismului uman, deoarece doza incasata in timpul expunerii este foarte mica.
In plus radiografiile digitale, au un sistem ce reduce doza incasata cu pana la 90%, datorita senzorilor de generatie noua, care micsoreaza timpul de expunere.

3 comentarii la “Radiologie Dentara Digitala – MICROMEDICA Bacau, Piatra Neamt, Roman

    1. Buna ziua,

      Pentru tomografie dentara nu este necesara programare prealabila. Va puteti adresa serviciului nostru de radiologie dentara digitala din Bacau, bd-ul Unirii nr. 15.

      Informatii contact aici si detalii despre serviciile de radiologie dentara digitala Micromedica Bacau aici.

  1. Buna ziua.de ceva vreme am probleme cu maxilarul, imi pocneste cand deschid gura , mananc etc …spunetimi va rog mai exact ce poate fi , cat ma costa consultatia si tratamentul? Mentionez ca sunt din piatra neamt , am 17 ani ..cu stima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *